Mozzarella di Bufala DOP 250 gram

Varenr.
102327

Mozzarella di Bufala DOP 250 gram

Porselenshvit ostemasse med behagelig søt melkesmak med hint av ny lær og mose. Mozzarella lages i dag over hele verden, men ingen mozzarella kan måle seg med den fantastiske bøffel mozzarellanen fra Campania. Mange tenker nok at bøffel høres rart ut, og spesielt i Italia. Og dette stemmer for så vidt. Vannbøffelen ble introdusert i Italia i det syvende århundre som et trekk og arbeidsdyr. Men flokker ble forlatt sammen med jordbruket under en kraftig malariapandemi. Ikke før på 1100 tallet er det kilder som viser til at det ble laget ost av bøffelmelken. Når vi kommer til 17-1800 tallet ble bøffelen igjen tatt som husdyr.

Etter dette spredte mozzarella osten seg fort over hele Sør Italia. Oppskriftene er introdusert fra Midtøsten og Kypros hvor det også produseres oster av strekt ostemasse, eller «pasta filata» som italienerne kaller det.

For å få sin DOP må den produseres i en ett av disse 7 områdene på sørvestkysten av Italia; Roma, Napoli, Caserta, Salerno, Benevento, Frosinone eller Latina.